DOĞANIN TATLI SIRRI, BİTKİ SAĞLIĞIN ANAHTARI
Hayat Boyu Öğrenme Sosyal Sorumluluk Etkinliği kapsamında Okul Müdür Yardımcımız Reyhan MENEMENCİOĞLU rehberliğinde oluşturduğumuz ekiple, biz 9. Sınıflar olarak muzun faydalarına dikkat çekmek için yediğimiz muzun kabukları ile kompost yapacağız.Muz kabuğunda bulunan antioksit, antifungal ve antibakteriyel özelliklerden yararlanarak bitkilerdeki böcek ve mantar oluşumunu engelleyeceğiz.
Hayat boyu öğrenme Sosyal Sorumluluk kapsamında öğrencilerden oluşturacağımız ekiple, biz 9. Sınıflar olarak muzun faydalarına dikkat çekmek için yediğimiz muzun kabukları ile komposto yaparak muz kabuğunda bulunan antioksit, antifungal ve antibakteriyel özelliklerden yararlanarak bitkilerdeki böcek ve mantar oluşumunu engelleyeceğiz. Muz kabuğunda bulunan magnezyum ve potasyum sayesinde kök gelişiminde, klorofil üretiminde, çiçekleme ve meyve oluşumuna katkı sağlayacağız. Sevgili arkadaşlar, doğamız güzelleştirir iken sağlıklı beslemek i her gün için her gün bir muz yiyoruz ve kabuğunu da bizim muz dönüştürme kutusuna atıp doğamızı güzelleştiriyoruz.